Diensten Paarden

Als eerstelijnspraktijk bieden wij volgende diensten aan voor paarden en ezels.

914A6FC6-EC55-483F-A540-FB8C38F34FCA_edi

Preventieve zorgen en tandheelkunde

Correct vaccineren en ontwormen zijn noodzakelijk voor een lang, gezond leven van uw paard en kleine herkauwer. Wat voor een schema dat voor u en uw dier inhoudt, is individueel en bespreken we graag met u.
Met behulp van een draadloos elektrisch systeem kunnen we uw paard snel en precies van de noodzakelijke tandverzorging voorzien.

Wild Horses on the Prarie

Voedingsadvies

Sam verdiepte zich in de correcte voeding van het gezonde paard, alsook de voeding van paarden met bepaalde gekende problemen, sportpaarden of drachtige merries en groeiende veulens. Voor informatie over voeding of het opstellen van een voedingsschema kan u hier zeker terecht.
Sam volgde daarvoor ook de erkende opleiding van Voedingsconsulent Paard. 

6F751612-BEF0-418A-839E-68FB55A34731_edi

Reproductie en neonatologie

Inseminaties met vers of diepgevroren sperma (opslag is voorzien) en embryo transfer liggen allemaal binnen de mogelijkheden van Dasivet. Stien verzorgt hierin de begeleiding van merries en veulens. Voor meer informatie over de juiste aanpak voor uw merrie of uw fokstal, kan u haar steeds contacteren.
Stalling, spermaopslag en opvoelbox aanwezig.

IMG_5670_edited.jpg

Hospitalisatie

Indien nodig kan uw paard bij ons gehospitaliseerd worden, voor nauwe monitoring en eventueel intensieve medicatie, maar ook voor bijvoorbeeld complexe wondzorg, recovery of voor het uitvoeren van bepaalde absorptietesten.

Panoramic teamwork business join hand to

Samenwerkingen

Om uw paard te ondersteunen doorheen moeilijke en uitdagende fases werken we samen met EquiBelance. Door de fysieke en mentale ondersteunen van ons geïntegreerd project, kunnen we jullie paarden op alle vlakken begeleiden.
Voor orthopedische problemen, specifieke dentale problemen en endo- of gastroscopieën werkt Dasivet samen met externe gespecialiseerde dierenartsen die deze ingrepen bij ons op de praktijk of bij u ter plaatse uitvoeren. Verder steunen wij (en onze patiënten) ook op bekwame hoefsmeden voor specifieke hoefproblemen.