Diensten Huisdieren

Als eerstelijnspraktijk bieden wij volgende diensten aan voor uw hond, kat, knaagdier, konijn of vogel.

Little puppy with a little tabby kitten.

Puppy/Kitten

Het eerste levensjaar van uw nieuwe gezinslid is erg belangrijk! Hier wordt de basis gelegd voor de gezondheid maar ook voor het gedrag van uw dier. Na de basisinentingen van uw nieuwe aanwinst, kan u maandelijks op controle komen. Het gaat om korte, gratis bezoekjes, waarbij we de belangrijkste zaken controleren, het gewicht opvolgen en al uw vragen kunnen beantwoorden. Dit alles niet alleen om eventuele problemen snel te onderscheppen, maar eens zo zeer om uw huisdier in onze praktijk te verwelkomen zonder dat er een ingreep moet gebeuren - zo blijven de meeste graag komen, en wennen ze snel aan onze handelingen!

Black Dog

Senior

Onze trouwe viervoeters vragen vaak wat meer aandacht in verband met ouderdomskwaaltjes. Uiteraard willen we onze oudjes zo lang mogelijk gezond houden. Met dit in gedachte verwelkomen we
honden vanaf 8 jaar en katten vanaf 10 jaar op halfjaarlijkse controle aan gereduceerd tarief. Hierbij worden eventueel gekende problemen nauw opgevolgd maar kunnen door grondig onderzoek mogelijke problemen al vroeger ontdekt worden. Op één van de twee halfjaarlijkse controles wordt er ook een bloedname uitgevoerd.

IMG_9571_edited.jpg

Medische beeldvorming

We beschikken over een RX-systeem waardoor we kwalitatieve radiografieën kunnen nemen, zowel orthopedisch als naar inwendige problematiek toe.
Lobke volgde een intensieve opleiding om de echografie van de buikholte van de kleine huisdieren volledig te beheersen. U kan bij ons terecht voor zowel dracht-echografie als algemene echografie van de hele buikholte.

Brushing Dog's Teeth

Chirurgie en tandheelkunde

Na jaren ervaring kunnen we naast standaard ingrepen zoals sterilisaties en castraties ook complexere zaken chirurgisch oplossen. Voor orthopedische chirurgie werken we samen met een gerenommeerd chirurg.
Doordat we beschikken over de nodige opleiding en het nieuwste materiaal, kan Lobke het gebit van uw huisdier tot in de puntjes onderhouden. Van standaard verwijderen van tandsteen tot complexe extracties, ze staat paraat voor u en uw huisdier!
We staan erop alle dieren onder ons toezicht te laten ontwaken uit hun narcose.

Rabbits

Konijnen en knaagdieren

Ook uw langorige en knagende gezelschapsdieren zijn welkom! We proberen het consult niet alleen zo stress-vrij mogelijk te laten verlopen, maar kunnen ook beeldvorming toepassen en bloednames uitvoeren.

Panoramic teamwork business join hand to

Samenwerkingen

Overtuigd van de meerwaarde van samenwerking, heeft onze praktijk een nauwe band met voedingsdeskundige Eve Verstappen (Wildebeest Natuurvoeding), gedragsdeskundige Stephanie Thielens (Kidz & Dogz), osteopate en dierenarts Katrien Dedecker (DAP Katona) en fysiotherapeute Stephanie Phillippaerts (Animyo). Door een dergelijk brede kijk, voorzien
we een netwerk van gelijkgestemde zielen dat uw dier vanuit alle aspecten kan ondersteunen.